BejelentésFalusi turizmus + Dunakanyar + Börzsöny + nyugalom = Patakpart Vendégház Kismaros
Dunakanyar • falusi turizmus • elbúvós nyugalom • kulcsosház • vendégház

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Újra nyitva

A hosszúra nyúlt felújítás után újra nyitva a vendégház!
Nos, itt annyi lehetőség van az aktív és passzív pihenésre, hogy ez a lap sohasem lesz teljes. A hegyek (Visegrádi-hg., Börzsöny, Pilis), a Duna, a programokkal teli kistelepülések, de még a fővárosi szórakozás is elérhető távolságra vannak. Itt most csak néhány ötletet gyűjtünk össze, melyek egy részét mi is kipróbáltuk. (A listát majd bővítjük.)

Nyugalom, lombsuhogás, vízcsobogás

Ne menjen sehová! Nem kötelező üdüléskor mindig menni valahová. Üljön ki a teraszra, figyelje a mókusokat, vagy a fáról fára repkedő madarakat és hallgassa éneküket. Vagy fogjon egy könyvet (hagytunk a házban olvasnivalót bőven) és telepedjen a nyugággyal a patak partjára, és olvasás közben hallgassa a vízcsobogást. Este rakjon tüzet lent a patak partján, vagy a hatalmas hársfa alatt, és beszélgessen barátaival, szeretteivel az élet dolgairól, vagy hogy hogyan lehet a világot jobbá tenni. Késő ősztől kora tavaszig a kandalló sugárzó melege és lángja mellett teheti ugyanezt.

Gyermekeknek

Pancsolás a patakban! A Kismaros-Szokolya-Királyrét vagy a Nagybörzsöny-Nagyírtáspuszta Erdei Vasúton való utazást nem szabad kihagyni gyerekekkel. Előbbi néha a régi kis gőzmozdonnyal zakatol végig a Morgó patak (Szokolya felett Török patak a neve) és az út mentén. "Morgó" nevű megállója az üdülőtől pár száz méterre van. Szokolyán érdekes, akár soknapos program is lehet a Kacár tanya meglátogatása. Királyréten sokféle pihenési lehetőség van, pl. hajtánypálya, horgásztó, barlangok. Lent a Dunánál kavicsos part várja a gyerekeket, játszótérrel. Sokan szeretnek a parton kagylót, színes kavicsot, követ gyűjteni.

Sport, túrázás

Túrázás, erdőjárás szárazföldi és vizisportok! Itt a Börzsöny, a Duna, de közel van a Visegrádi hegység és a Pilis is. A Rám szakadék túra izgalmas, csakúgy, mint a Börzsöny felfedezése. Helyben is nagyon kellemes ebéd utáni sétát lehet tenni pl. a szomszédos Gálhegy utcából, a patak mentén felfelé: néhány száz méterre elérjük a Testvér forrást, ami nagyon szép erdei környezetben van és finom forrásvizet ihatunk. Visszafelé jöhetünk a Csalogány utca felé is, körben. Pest északi csücskétől az autóktól védett kerékpárút vezet a Dunakanyarban végig egészen Zebegényig. Ez szinte teljesen vízszintes útvonal. Nagymaroson ne hagyják ki a sült hekket a kompnál. Keményebb kerekezéshez neki a hegynek Királyrét felé! Evezés a Dunán! Csónakot a kismarosi parton is vízre lehet bocsájtani. Sielés! Általában Nagyhideghegyen van legtovább hó ...

Látnivalók a környékén

 A Visegrádi Vár és a Mátyás Palota meglátogatása nagyon jó program. Nagymarosra mehetünk vonattal, kerékpárral vagy kocsival, onnan komppal tovább Visegrádra.  Esztergomban a Bazilika, a vár, a Keresztény Múzeum és sok más látnivaló kínál érdekes időtöltést. Oda autóval érdemes menni. Háromféle útvonalon is teheti ezt: (1) Szob, Letkés (határátkelő), Párkányi hídon át, (2) az új Megyeri hídon, Piliscsabán át, vagy (3) a Nagymaros (komp), Visegrád, Dömös útvonalon. Persze útközben érdemes meg-megállni és nézelódni is. (Említettük a sült hekket Nagymaroson? :-))  Vácott, Verőcén, Kismaroson, Nagymaroson is van sok látnivaló. Mind a kismarosi, mind a verőcei katolikus templom elől csodálatos panorámát kinál a Dunakanyar.  A Verőce mögötti Csattogóvölgyben, amely a Patakpart Vendégháztól kb. 40 perc séta egy hátsó titkos úton ;-), sok program van nyaranta. A Forrás Irodalmi Kávézó-teázó (szintén Verőcén) kellemes hely kultúrális, irodalmi időtöltésre.  Vác belvárosa, a Dóm, a Püspökség és környéke nagyon szép, érdekes, és nagyon jó a hangulata.  A Dunakanyar vonattal is kényelmesen és gyorsan bejárható, a Dunakanyar balparti települései néhány percre vannak, és szinte minden vonaton lehet kerékpárt is vinni.  Netán Szentendre kerékpárral? Miért ne! A jobb partra átkelhetünk komppal vagy az új Megyeri hídon.

Fesztiválok, kulturális rendezvények a közelben

Misztrál Fesztivál Nagymaroson.

Erdélyország az én hazám rendezvény Verőcén, a Csattogóvölgyben.

Magyar Sziget Fesztivál Verőcén, a Csattogóvölgyben.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok.

Váci Világi Vigalom.

Börzsöny Barokk Napok - Hangversenyek hegyek között.SzavazásIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!