BejelentésFalusi turizmus + Dunakanyar + Börzsöny + nyugalom = Patakpart Vendégház Kismaros
Dunakanyar • falusi turizmus • elbúvós nyugalom • kulcsosház • vendégház

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponHírek
Újra nyitva

A hosszúra nyúlt felújítás után újra nyitva a vendégház!
  • Az épületről és a kertről a "Képgalériák" menüpont alatt láthat képeket, vagy innen is odajuthat.
  • Az épület egy alpesi típusú faház. Az alsó szinten van a galériás nappali, amely ablakaival a teraszra és az udvarra néz, egy kis folyosó, a fürdőszoba és a konyha. A felső szinten van egy hálószóba, két ággyal.
  • A kert kétszintes: a felső kertben van az autóbejáró, a ház és a két melléképület (kacatos), míg az alsó kerten folyik keresztül a patak és itt van egy, jelenleg használaton kívüli pince. Mindkét kertszinten van egy-egy tűzrakóhely. A felső, kisebb tűzrakóhely a hatalmas hársfa alatt van. Sátrak a felső és alsó kertben is elhelyezhetőek. A népi hiedelem szerint :-) a patakocska, amit Ati Somolygónak nevezett el, néha képes annyira megduzzadni, hogy elönti az alsó kert mélyebb részeit. Ezt mi még nem tapasztaltuk. Az erdei környezet és a víz közelsége miatt természetesen néha előfordulhat, hogy sok a szúnyog, általában a koranyári áradások után. A szúnyogok általában délelőtt és este csípnek. Mivel az erdő szúnyogmentességét nem tudjuk garantálni Smile, kérjük vendégeinket, hogy gondoskodjanak a nekik megfelelő szúnyogriasztókról, szúnyogírtókról. A házon vannak függönyök és két ablakra szúnyogháló is felrakható. A kertet két irányból a völgyet alkotó erdős hegyoldal, a másik két oldalról a szomszédok határolják, de ezeken az oldalakon is dús a növényzet.
  • A lakóépület berendezése kis méretéhez képest csaknem teljes: A nappaliban van egy rakott kályha, amely télen az egész épületet képes befűteni. Itt van egy étkezőasztal 6 székkel, komód, fotelágy és egy a maiaknál nagyobb (régi epedás, rugós, puha) kanapé, amelyen kinyitva 2 felnőtt kényelmesen elfér aludni. A kis folyosón vagy egy szekrény. A konyhában kézi tüzelésü tűzhely, villanyrezsó, hűtőszekrény, melegvizes mosogatótálca talalálható. A fürdőszoba teljesen felszerelt: tusoló, mosdó, WC és bide található benne. Az épületben 2011 juniusától kis képernyős televízó üzemel műhold vevőről. Rádió is van. Melegen aljánljuk azonban annak kipróbálását, hogy az ember nem kapcsolja be a televíziót vagy a rádiót. Csak az első pár óra nehéz Smile A világ megy anélkül is, hogy a médián csüngenénk. Helyette ajánljuk: közös olvasás, vagy beszélgetés egy tea mellett, madarak, vagy a vizcsobogás hallgatása és egyéb ritka, de egyszerű élmények magunkhoz vétele.
  • A férőhelyek számát tekintve 6 személynek van hely az épületben (egy pótágy és egy fotelágy felhasználásával). A földszinti kanapé, mint alvó lehetőség mellett, az emeleti hálóban van két heverő, amelyek egymás mellé is tolhatóak, hosszabbíthatóak. A fotelágyban vagy a bőrpárnákon is elalhat valaki, azonban neki mindenképpen hozni kell ágyneműt, mert abból jelenleg csak 4 váltás van (hamarosan beszerzünk még egy váltást). Sátrat az alsó és felső kertben is el lehet helyezni, mert mindkettőnek van vízszintes része.
  • Kerti bútorok és tűzrakáshoz szükséges eszközök (bogrács, nyársak, kerti fáklyák, fahasábok, gyújtós, stb.) rendelkezésre állnak. Az egyik melléképületben van Éva nagyapjának régi Csepel kerékpárja, amely túrázásra nem alkalmas, de arra igen, hogy a boltba leguruljunk vele bevásárolni.
  • A szomszédok nagyon csendesek. Kérjük tartsák tiszteletben az ő és a környékben lakók, pihenők nyugalmát is! Az utcában nincs átmenő forgalom. Ha valaki elhalad a ház mellett, az napi eseménynek számít. Személykocsival be lehet hajtani.
  • A házon belül dohányozni tilos!
  • Szívesen várjuk kérdéseit az elérhetőségi lapunk alján megadott telefonszámon, elektronikus címen, vagy közvetlenül is írhat az ott lévő keretből.

Úgy érzi itt magát az ember, mintha egyedül lenne az erdő közepén. Sokáig kerestük ezt a nyugalom szigetét, amely ennyire elrejtőzik az erdőben és mégis mindenhez közel van. Nagyon szeretjük ezt a családi üdülőt és ennek megfelelően vigyázunk a növényekre, a környezetre, a berendezésre is, és igyekszünk folyamatosan építeni, szépíteni és kényelmesebbé tenni. A vendéglátás, a hely varázsában és a pihenési lehetőségekben való osztozás mellett ezt a célt is szolgálja. Köszönjük, ha látogatásával segít ebben. Éva és Tibor
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!